Pericol de avalansa in Masivul Fagaras

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Salvamontistii din Arges avertizeaza ca in Masivul Fagaras este risc de avalansa de gradul al treilea pe o scala de pana la cinci, la altitudini de peste 1800 de metri, stratul depus la Cota 2000 depasind 80 de centimetri.

Potrivit sefului Serviciului Public Judetean Salvamont Arges, Ion Sanduloiu, la altitudini mai mari de 2100 de metri, stratul de zapada poate atinge un metru, in zonele viscolite formandu-se deja troiene mai adanci.

„Apreciem ca exista o foarte mare probabilitate de declansare a unor avalanse de dimensiuni medii pe versantii acoperiti cu zapada abundenta, ceea ce poate duce la accidente fatale. Acest risc se va mentine si in perioada urmatoare, pentru ca zapada cazuta a fost viscolita, iar temperaturile foarte scazute nu vor asigura coeziunea intre straturi. In aceste conditii, nu recomandam incercarea de a parcurge poteca principala de creasta sau potecile de acces catre creasta principala, iar in zonele inca accesibile pentru parcurgerea potecilor este obligatoriu echipamentul de iarnă” a declarat Ion Sanduloiu. (sursa: mediafax.ro)