Snowboarding: Mark McMorris a castigat titlul O’Neill Evolution 2012 Big Air

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Sezonul de snowboarding profesionist 2012 a inceput perfect pentru Mark McMorris, castigand in acest weekend titlul O’Neill Evolution in Davos, Elvetia.

In ciuda schimbarilor majore ale vremii din timpul concursului, primul eveniment important al anului 2012 - TTR World Snowboard Tour a adus din nou crema riderilor internationali, dar si cel mai inalt nivel de performanta, in minunata statiune alpina Davos.

Avand cel mai ridicat nivel de performanta din punct de vedere tehnic, competitia a fost acerba, riderii s-au intrecut pentru o sansa de a castiga o parte din premiul de 125.000$, puncte TTR si sansa de a participa la Campionatul Mondial.

In finala a fost o lupta captivanta intre Eric Willet, McMorris si Seppe Smits.

Willet a obtinut un scor de 95.30 de puncte ce parea intangibil cu un switch backside doublecork 1260 to lipslide 270 in a doua runda, doar McMorris l-a depasit cu un scor de 95.60 de puncte gratie unui backside doublecork 1260 to lipslide 270 si mai mare.

Belgianul Smits a marit tensiunea, reusind un cab 1440 mute to cab 270 frontside boardslide in ultima runda, dar nu a fost suficient pentru a schimba ordinea de pe podium, McMorris incasand un cec de 40.000$ pentru performanta sa.

Locul trei, obtinut de Smits, i-a asigurat locul in Campionatul Mondial de Snowboard, care incepe intr-o luna.

(articol si fotografii primite de la RedBull Romania)