Schi, Poiana Brasov: Cupa Corona - restart pentru schiul din Romania

Detalii
Comentarii
Galerie foto

In zilele de 12-14 februarie, pe partia Lupului din Poiana Brasov s-a tinut Cupa Corona la schi alpin. Intrecerea rezervata cadetilor si copiilor cu varste intre 7 si 15 ani a facut parte din calendarul Campionatului National la schi alpin al Romaniei si l-a avut ca delegat tehnic pe fostul mare schior Dan Cristea. Evenimentul sportiv din Poiana Brasov a fost organizat de clubul ASC Corona 2010, in colaborare cu Primaria Brasov si Administratia Domeniului Schiabil din Poiana Brasov. Li s-au alaturat o serie de sponsori, intre care TESS Brasov, Ziper Sport, Generali, BCR-Banca pentru locuinte sau Intersnack.

Corona Brasov - locul 1 pe echipe

In prima zi a Cupei Corona la schi, adica marti, 12 februarie, cei aproximativ 100 de sportivi inscrisi la start din 6 judete ale Romaniei, au concurat in proba de slalom urias. A doua zi (miercuri, 13 februarie) a avut loc proba de slalom. La echipe, reprezentantii clubului organizator, ASC Corona 2010 Brasov, au ocupat prima treapta a podiumului, datorita rezultatelor obtinute de Horea Olteanu (categoria 2001 - locul 1 atat la slalom urias, cat si la slalom), Mihnea Olteanu (categoria 1999-2000, locul 1 slalom urias si locul 3 la slalom) si Feder Robin (locul 3 la slalom urias).
 
Selectie schi alpin pentru copii

Concursul special rezervat copiilor nelegitimati si nascuti dupa 1 ianuarie 2002 (145 schiori la start - un veritabil record competitiile interne de schi) a reprezentat evenimentul-surpriza al organizatorilor Cupei Corona la schi alpin.

Sperante pentru sectia de schi de la Corona

La inchiderea evenimentului, din partea organizatorilor, Catalin Leonte (responsabil sectia schi alpin la ASC Corona 2010 Brasov) a comentat: „A fost o competite reusita, care s-a sfarsit fara incidente, ceea ce este foarte important. Le-am oferit participantilor conditii foarte bune, aspect ce va conta la urmatoarele editii. Au iesit copii foarte talentati, lucru care ne da sperante pentru viitor. Copiii de la Corona Brasov s-au autodepasit pe alocuri si sper ca in cativa ani sa-i vedem in intrecerile de Cupa Mondiala”. (foto: asc corona 2010)