Schi biatlon, Oberhof (Germania): Martin Fourcade a reusit al 3-lea succes al sezonului

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Schiorul francez Martin Fourcade a trecut primul linia de sosire in proba de 15 km mass start, disputata in statiunea germana Oberhof, in Cupa Mondiala de biatlon. Lui Fourcade (25 ani), care astfel a reusit a 3-a victorie din sezon in curs si a 28-a din cariera, i-au urmat rusul Alexei Volkov si de norvegianul Tarjei Boe, sositi, in aceasta ordine, pe locurile 2 respectiv 3. Zilele trecute, cvintuplul campion mondial se clasase pe locul 3 si la proba de sprint, si la cea de urmarire de la Oberhof. In clasamentul general al CM de biatlon, Fourcade (foto) se gaseste pe primul loc cu 462 puncte, fiind urmat de norvegienii Emil Hegle Svendsen (293) si Johannes Thingnes Boe (258). Urmatoarea etapa din Cupa Mondiala la biatlon va avea loc tot in Germania, la Ruhpolding (12 ianuarie).

Doua victorii pentru Emil Hegle Svendsen la Oberhof

In proba de 12,5 km poursuite de la Oberhof invingator a iesit un sportiv din Norvegia - Emil Hegle Svendsen. Tot el s-a impus si-n proba de sprint de 10 km din statiunea de sporturi de iarna Oberhof, din Turingia (centrul Germaniei), in fata schiorilor Ole Einard Bjoerndalen (Norvegia) si Martin Fourcade. 

Val di Fiemme (Italia): Petter Northug - locul 1 la 10 km stil clasic

Altfel, tot la finalul acestei saptamani, dar in Italia, la Val di Fiemme, Petter Northug (Norvegia) a ocupat primul loc in proba de 10 km stil clasic. Concursul din statiunea italiana a fost a 6-a si totodata penultima etapa a circuitului Tour de Ski, contand pentru Cupa Mondiala de schi nordic. In varsta de 27 de ani si dublu campion olimpic, Northug i-a devansat pe conaionalii Martin Johnsrud Sundby si Chris Jespersen. (foto: AFP)