Patinaj viteza, Campionatul Balcanic 2013: 20 de medalii de aur pentru Romania

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Intre 5 si 7 aprilie 2013, in localitatea Izmit din Turcia s-au desfasurat intrecerile Campionatului Balcanic de patinaj viteza pe pista scurta (short track), competitie reluata dupa o intrerupere de 10 ani.

Concursurile, la care au luat parte sportivi din Romania, Turcia, Croatia, Bosnia Hertegovina si Bulgaria, s-au derulat in cadrul probelor de 500 m, 1000 m, 1500 m si in probele de stafeta fete si baieti, prilejuind reprezentantilor nostri obtinerea unor performante deosebite prin castigarea a 20 medalii de aur, 8 medalii de argint si a 3 medalii de bronz.

Tara noastra a fost reprezentata la Izmit de catre novicele Emoke Bodo si Julia Albert, junioara Tunde Balazs, senioarele Katalin Kristo si Renata Szocs, precum si de baietii din categoria novice Attila Szasz si Adam Timar, alaturi de juniorii Emil Imre, Tamas Antal, Tamas Rusz si Eduard Salceanu.

 

Jocurile Balcanice 2014, in Romania

Campionatul Balcanic de la Izmit s-a reluat in urma Congresului Federatiei Internationale de Patinaj de la Kuala Lumpur din iunie 2012, care a decis pentru anul 2013 desfasurarea acestuia doar pentru ramura de patinaj viteza pe pista scurta.

Incepand cu anul 2014 insa, Jocurile Balcanice vor fi reluate pentru ambele discipline – short track si patinaj artistic, si se vor desfasura pe teritoriul Romaniei, cel mai probabil la Miercurea Ciuc. (galerie foto: Federatia Romana de Patinaj)