Hochei: „lupii” au aruncat in aer Patinoarul Olimpic din Brasov

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Meciul cu numarul 3 din semifinala Ligii Mol, dintre Corona Wolves si Dab Docler, disputat la Brasov, pe Patinoarul Olimpic, a fost, de departe, cel mai intens si mai disputat, din actuala editie. Sustinuta frenetic de un patinoar arhiplin, echipa de hochei din Brasov a realizat doua reprize de exceptie si a intors un scor care, la un moment dat, parea compromis. Dab Docler a descins in Romania, la Brasov, cu intentia clara de a castiga si a condus cu 3-0 (2 goluri  marcate in prima repriza, al 3-lea, in debutul reprizei a doua). Ceea ce a urmat a intrat in domeniul fabulosului. „Lupii” au reactionat fantastic, au strans randurile si au inceput sa joace din ce in ce mai bine. Drept urmare, Corona Wolves a reusit o intoarcere a scorului entuziasmanta, de la dezamagitorul 0-3 la incredibilul 4-3! Cele 4 goluri au fost marcate de Gliga, in repriza a doua, Zsok si Saluga de 2 ori, in repriza a treia. Cu 44 de secunde inainte de final, pe fondul superioritatii numerice, Dab Docler a reusit sa egaleze (4-4), astfel incat, meciul a intrat in prelungiri. Sper lauda lor, jucatorii din Brasov si-au continuat presiunea si avantul in overtime. Consecinta: „golul de aur”, autor Ivan Dornic.

La Patinoarul Olimpic din Brasov, Corona Wolves - Dab Docler, in meciul 4 al semifinalei

Asadar, Corona Wolves Brasov (Romania)-Dab Docler (Ungaria) scor final, 5-4 (0-2, 1-1, 3-1, 1-0). In concluzie, „lupii” au prelat conducerea intalnirilor directe (2-1). Urmatorul meci al semifinalei - luni, 3 martie 2014, de la ora 19, tot la Patinoarul Olimpic din Brasov. Ca fapt divers, in cea de-a doua semifinala din Liga Mol, Nove Zamky (Slovacia) a preluat conducerea (2-1) in meciurile cu Miskolc (Ungaria).

„Lupii” nu se lasa cu una-cu doua

Kari Rauhanen (antrenor principal Corona Wolves): „In aceste momente am decis, in unanimitate, sa jucam ghidati de zicala «sa nu cedezi niciodata». Urmeaza un alt meci si dorim ca toata lumea sa stie ca nu vom mai accepta sa nu fim tratati asa cum se cuvine, ca o echipa care are ceva de spus in hocheiul romanesc. Vom incepe imediat tratamentele de recuperare, pentru ca la urmatorul joc sa fim intr-o forma optima. Nu pot nega ca in timpul meciului, cel putin in prima repriza, au fost momente dificile pentru noi. Dar, am reusit sa trecem peste ele si sa intoarcem rezultatul in favoarea noastra. Am avut si noroc, a functionat, inca o data, sistemul de joc creat de Greg, pe care l-am mai folosit si in primul meci impotriva celor de la Dab si in continuare vom juca cu aceeasi atitudine pe gheata”.

Hochei „de clasa” oferit de Corona Wolves si Dab Docler

Lundh Stephan (antrenor principal Dab Docler): „Ce pot sa spun, doar ca ultimul gol a fost ca un puc primit de noi in spate. Inainte de aceasta ultima faza, meciul a fost unul foarte echilibrat si strans, la fel cum preconizam ca va fi si meciul urmator. Playoff-ul este intotdeauna foarte surprinzator, orice se poate intampla, insa, nu regretam nimic, vom juca si mai departe cu aceeasi atitudine. E o presiune destul de mare pe umerii nostri, trebuie sa recunoastem acest lucru. Insa, ii vom face fata si nu vom lasa ca semifinalele sa se opreasca aici, in Brasov. Nu pot spune ca ii condamn pe arbitri, insa da, trebuie sa spun ca multe dintre deciziile lor au fost ciudate. Si nu, nici acum nu vom spune ca ne pare rau ca am ales Brasovul in semifinale, intrucat, stim sigur ca impreuna putem sa oferim un hochei de clasa”. (foto: simona avasilachioaie/ scoala de fotografie art production)

Nu ratati galeria foto!