Coborare pe gheata: Kyle Croxall a castigat prima etapa a Red Bull Crashed Ice 2012

Detalii
Comentarii
Galerie foto

In urma unei lupte captivante, la care au asistat aproximativ 80.000 de persoane, inghetate dar entuziaste, Canadianul Kyle Croxall a reusit sa castige prima etapa a Campionatului Mondial de Coborare pe Gheata „Red Bull Crashed Ice” din Statele Unite, surclasandu-l, astfel, pe campionul en-titre Arttu Pihlainen din Finlanda, care a trebuit sa se multumeasca, de aceasta data, cu locul secund. Cel de-al treilea loc al podiumului a fost castigat tot de un reprezentant al Canadei, Scott Croxall, fratele invingatorului.

Atingand viteze de pana la 64 km/h, 64 de finalisti din 24 de tari au avut de coborat o pista de gheata de 406 de metri, plina de obstacole, hopuri si curbe, pe cel mai solicitant traseu din istoria Red Bull Crashed Ice ce s-a intins de la Catedrala Saint Paul catre tarmurile Mississippi-ului inghetat.

„A fost o cursa nebuna. (...) Arttu e atat de greu de invins. Saint Paul a oferit un eveniment grozav. A fost cel mai greu traseu de pana acum. Fanii au fost grozavi. Din momentul in care au iesit americanii, au incurajat cea mai apropiata tara. Asta ne-a insufletit pe noi (canadienii) pentru finala”, a declarat Kyle Croxall.

Premiul Mini Rookie, pentru cel mai bun nou-venit i-a revenit americanului Cameron Naasz.

 

Clasamentul primei etape a Red Bull Crashed Ice 2012

 

1. Kyle Croxall (Canada),

2. Arttu Pihlainen (Finlanda),

3. Scott Croxall (Canada),

4. Paavo Klintrup (Finlanda),

5. Fabian Mels (Germania),

6 Kilian Braun (Elvetia),

7. Lari Joutsenlahti (Finlanda),

8. Jim De Paoli (Elvetia),

9. Adam Horst (Canada),

10. Kim Muller (Elvetia).

 

Urmatoarele etape ale competitiei vor avea loc pe 3 si 4 februarie la  Valkenburg (Olanda), 17 si 18 februarie la Are (Suedia) si intre 16 si 17 martie la Quebec (Canada), cand va avea loc marea finala.