Coborare pe gheata: Adam Horst a castigat Red Bull Crashed Ice Suedia

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Intre 17 si 18 februarie 2012, statiunea de iarna Are din Suedia a gazduit etapa cu numarul 3 a Campionatului Mondial de Coborare pe Gheata „Red Bull Crashed Ice”, etapa castigata surprinzator, in premiera, de catre canadianul Adam Horst, dupa ce favoritii Arttu Pihlainen din Finlanda, Kyle si Scott Croxall din Canada au cazut pe cel mai dificil circuit construit vreodata la aceasta competitie.

Campionul en-titre Arttu Pihlainen se indrepta catre o victorie in viteza pe circuitul de coborare pe gheata plin cu hopuri si trambuline din statiunea de iarna Are din Suedia, dar Finlandezul Zburator s-a rostogolit pe gheata la o urcare periculoasa la sfarsitul unei curse plina de incidente si a fost depasit de ambitiosul Adam Horst la un finis dramatic in fata a 10.000 de spectatori.

Scott Croxall, care a concurat cu o accidentare la incheietura mainii stangi, si-a vazut visul de a castiga spulberat de o cazatura la inceputul finalei, dar a reusit sa recupereze si sa iasa pe trei.

Kyle Croxall a sperat sa isi asigure titlul de campion mondial la Are, dar a fost prins intr-o imbulzeala in cursa din sferturile de finala si apoi s-a impiedicat intr-o panta cand era la conducere, o cadere care l-a impiedicat sa mai obtina si a treia victorie consecutiva si sa continue seria de sapte locuri pe podium la rand. „Am fost lovit de la spate si s-a terminat.”, a declarat el.

Horst, un pompier de 25 de ani, nu a terminat niciodata mai sus de locul cinci si in calificari a iesit doar pe locul 20. Dar a fost tare pe picioare in cele cinci runde de knock-out si, in ciuda, luptelor intense din finala cu Croxall si Pihlainen a fost umbra finlandezului, preluand conducerea chiar inainte de finis.

 

Rezultate: 1. Adam Horst (Canada), 2. Arttu Pihlainen (Finlanda), 3. Scott Croxall (Canada), 4. Jim de Paoli (Elvetia); 5. Kim Muller (Elvetia), 6. Tigh Isaac (SUA), 7. Miikka Jouhkinmainen (Finlanda), 8. Lukas Kolc (Cehia), 9. Kilian Braun (Elvetia), 10. Michael Urban (Cehia)

 

Campionatul Mondial: 1. Kyle Croxall 2200 puncte, 2.Pihlainen 1960 puncte, 3. Scott Croxall 1700 puncte, 4. Adam Horst 1960 puncte, 5. Fabian Mels (Germania) 1274

 

Etapa din Suedia va fi urmata de marea finala ce va avea loc la Quebec, in Canada, intre 16 si 17 martie.

 

(Articol si fotografii primite de la Red Bull Romania)