In acest weekend se da startul la schi in Predeal si Poiana Brasov

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Partiile din Predeal si Poiana Brasov au intrat pe ultima suta de metri de pregatiri pentru ca turistii ce-si vor petrece minivacanta de 1 Decembrie la munte sa poata schia in conditii optime. Pe partia Clabucet din Predeal s-a lucrat intens si pana sambata totul va fi pus la punct. „Acum se face zapada, se amenajeaza partia, se face zapada si pentru teleschi si suntem aproape pregatiti. Maine vrem sa-i dam drumul”, spune Liviu Cocos, primarul Predealului. Transportul cu telescaunul costa 19 lei pentru adulti si 11 lei pentru copii.

Masivul Postavarul, pregatit pentru schiori

Si in Poiana Brasov s-au facut pregatiri intense. „Partiile sunt in curs de pregatire. Se fabrica zapada artificiala cu tunuri si lancii si se aseaza. Noi ne pregatim insa municipalitatea decide cand se va deschide oficial sezonul de schi”, declara Dorin Dragoi, administratorul domeniului schiabil din Poiana Brasov. Pregatiri s-au facut si pe partea superioara a Masivului Postavarul, unde stratul de zapada masoara circa 30 de centimetri. Au fost montate sistemele de siguranta pe partie, plase de protectie, balize si saltele. „S-au revizuit instalatiile de produs zapada artificiala, tunurile de zapada, retelele de apa si de aer. Suntem in ultima linie dreapta cu ultimele pregatiri cu finalizarea reviziei masinilor de amenajat partia si a unei statii de pompare”, mai spune Dorin Dragoi. Pe partia Drumul Rosu se va putea schia in conditii bune. La fel si pe Partia Lupului si variantele sale. Partia Bradul, de dificultate usoara, va putea fi si ea practicabila. Tunurile de zapada isi vor face treaba, cu conditia ca temperaturile sa nu urce in termometre.

Tarife transport instalatii pe cablu

Vesti bune vin si de la Primaria Brasov, care a decis sa nu majoreze tarifele la folosirea instalatiilor de transport pe cablu. Asadar, preturile pentru sezonul 2014-2015 vor fi aceleasi ca si in sezonul trecut. O urcare/coborare cu telecabina sau telegondola costa 20 lei/calatorie pentru adulti si 10 lei pentru copii. Un bilet cu o urcare si o coborare este 30 de lei pentru adulti si 15 lei pentru copii.

 Preturi cartele de acces

Cartelele de acces vor putea fi achizitionate si/sau incarcate cu 6 pana la 240 de puncte. Sase puncte costă 25 de lei pentru adulti si 13 lei pentru copii. Costul pentru fiecare punct scade daca sunt achizitionate pachete cu mai multe puncte. Turistii pot sa-si faca si abonamente. Unul pentru o zi costa 140 de lei pentru adulti si 80 de lei pentru copii. Un abonament de o saptamana costa 530 de lei pentru adulti si 275 de lei pentru copii. Unul de zece zile costa 1.000 de lei pentru adulti si 600 de lei pentru copii.

Unde schiem in Poiana Brasov

Partiile pe care se va putea schia in aceasta iarna in Poiana Brasov sunt Drumul Rosu (cea mai lunga din tara - 5,8 kilometri) si variantele sale, de 2,95 kilometri lungime, partia Lupului (2,62 kilometri) si variantele pentru partia Lupului (1,84 kilometri), Sub Teleferic (2,86 kilometri) si Kanzel (0,80 kilometri) - toate considerate dificile, partiile Sulinar (2,82 kilometri) si variantele sale (1,70 kilometri), de dificultate medie, Bradul (0,50 kilometri) si Stadion (0,10 kilometri), de dificultate usoara.